Goede tijden, slechte tijden
Door: Caro & RJ
Blijf op de hoogte en volg Carolien & Robert Jan
05 Augustus 2008 | Nederland, Amsterdam
Om maar met het slechte nieuws te beginnen: de auto is kapot! Vorig weekend gingen we wat wijken bekijken, om te zien waar we zouden willen wonen. We hadden erg veel (en vooral steile wegen) gereden, en toen kwam er ineens rook uit de motorkap! De auto meteen stil gezet, laten afkoelen, wachten.. De man die zijn tuin stond te sproeien heeft de auto ook even gedaan, om ‘m sneller te laten afkoelen! Daarna koelvloeistof bijgevuld, en naar een benzinepomp gereden. Daar weer koelvloeistof gekocht en bijgevuld, maar dat liep er aan de onderkant zo weer uit. De (plastic!) radiator bleek kapot.. Maar ja, dat konden ze natuurlijk niet op zaterdagmiddag repareren, en de auto daar laten staan was ook geen optie (dan vind je ‘m op houtblokken, zonder wielen, weer terug). Maar wat nu?! We waren best een eindje van huis (nou ja, wat is ver op dit eiland?), en we konden er ook niet meer in rijden. Dus hebben we Harry (uit ons hockeyteam) gebeld, om ons te helpen. Hij is meteen gekomen, en heeft de auto met zijn Jeep uiteindelijk gesleept naar het Tamarind (waar wij wonen), daar stond ie tenminste veilig. Onderweg kwamen we Willem (iemand anders uit ’t team) en zijn vrouw tegen, die ons meteen hun 2e autootje te leen aanboden! Erg fijn, want een auto heb je hier echt nodig!
Uiteindelijk is de auto vorige week maandag door een professioneel bedrijf (want hij moest de berg over) naar een 'mechanic' gesleept, en daar wordt nu een nieuwe radiator gemaakt. De auto zou op z’n vroegst vrijdagmiddag klaar zijn, maar dat is - verrassend - niet gelukt. Nu duimen dat de auto morgen of overmorgen klaar is. Balen, want dit wordt ook nog een dure grap..
Maar gelukkig is er ook goed nieuws: Het rijden op die slechte wegen heeft misschien een appartementje opgeleverd! Met de nadruk op misschien, want ze weten nog niet wanneer de huidige huurder eruit gaat (op z'n vroegst 1 oktober). Het is klein, maar voldoet wel aan al onze wensen: Pointe Blanche (wijk waar we nu ook wonen), goeie keuken met oven, grote ijskast, mooi uitzicht, ruime slaapkamer, en een zwembad! Dus nu maar duimen dat dat gaat lukken!
En nog meer goed nieuws: Onze verscheepte spullen zijn donderdag afgeleverd! We hadden al een paar keer met de vervoerder gebeld, omdat het 17 juli aan zou komen. Maar steeds kregen we te horen dat het er nog niet was, dat ze niet wisten waar het was, of ze hadden gewoon geen zin.. Uiteindelijk werd RJ op donderdag om 09.50 gebeld, of ze het om 10.00 konden afleveren?? Ehm, nee, dat ging dus niet.. We hebben toen een afspraak gemaakt dat ze de spullen die dag om 12.00 uur zouden komen brengen. Dat werd natuurlijk 12.30 uur, maar toen waren ze er ook (met álle spullen), dus dat viel weer reuze mee! En aangezien we de ‘leenauto’ afgelopen zaterdag weer terug hebben gegeven, kunnen we nu de komende dagen met de mountainbike naar het werk! Wel goed uitkijken, want ze zijn hier geen fietsers gewend, en rustig fietsen, anders krijg je het veel te warm! Afgelopen zondag zijn we, ook met de fiets, naar een feestje van een Nederlandse collega van Caro geweest. Dat was wel zwaar, want daarvoor moesten we de berg over! Uiteindelijk hebben we dus ook een heel stuk gewandeld..
En, het wordt bijna traditie, er is ook weer nieuws over onze bankrekeningen. Jullie zullen het niet geloven, maar onze rekeningen zijn geopend (geen gezamenlijke, wel ieder een eigen), en we hebben een bankpas! Sterker nog, we hebben er drie.. RJ kreeg 3 passen mee, en 3 envelopjes met pincodes (ze wisten niet meer precies welk envelopje bij welke pas hoorde). Per ongeluk 2 passen aangemaakt voor de rekening van RJ!
Toen volgde de eerste keer pinnen van onze locale rekening. Het salaris is (voor de helft..) gestort, dus er staat geld op! Eerst een taal kiezen, ‘Nederlands’. Dan komt er een vraag in beeld: ‘Do you want to charge your mobile phone?’. Hè?! Dat zal wel een foutje zijn, nog een keer proberen. Maar weer verschijnt dezelfde vraag in beeld. Oké, het slaat natuurlijk nergens op, maar laten we dan een keer voor ‘English’ kiezen. En ja hoor, nu krijgen we gewoon in het Nederlands (!) de vraag hoeveel geld we op willen nemen, etc. Antilliaanse logica...
Tot slot nog iets leuks: We stonden afgelopen woensdag in de krant! Oké, je moet héél goed kijken, maar we zijn het wel. De lokale krant, The Daily Herald, plaatst op woensdag altijd foto’s van uitgaansgelegenheden en feestjes. Vorige week zaterdag hadden we ons eerste echte Antilliaanse feestje, van een collega van RJ die 40 werd, en daar werd een groepsfoto gemaakt, die dus vorige week in de krant stond!
Geniet van het mooie weer in Nederland, en eventuele vakanties!!
Geniet van het mooie weer in Nederland, en eventuele vakanties!!
05 Augustus 2008 - 14:57
Mama:
Hallo Lientje en R-J
Waar is die foto uit de krant??
xxxmama -
06 Augustus 2008 - 18:04
Zussie:
Ola!
Op de een of andere manier heb ik nog steeds geen meedelijden met jullie.... Misschien ligt het aan de foto's ;-) Lekker genieten!
Liefs Zussie W -
06 Augustus 2008 - 20:12
Anne-Marie K:
Wat ontzettend leuk al deze foto's te zien en goede berichten te lezen. Oh ja een'slecht' bericht..maar ja als het alleen de auto is...
Net terug van drie weken Canada en ben helemaal blij met jullie berichten/foto's.
Geniet er heel veel van en ik blijf jullie volgen!!!
Groetjes Anne-Marie (Utrecht 27 graden maar geen witte stranden...) -
06 Augustus 2008 - 20:34
Tom:
Rj en Caro,
Wat een verhalen wederom! wel mooie verhalen overigens, vooral de verhalen over de bank(rekening) vind ik te gek. Afgelopen weekend was ik in Swiss en daardoor helaas niet kunnen bellen. Hoop dat we elkaar deze week nog even spreken!
Tot snel,
Tom -
06 Augustus 2008 - 20:34
Sop:
he caro, leuk verhaal hoor, hoef je dat zo bij het skypen niet meer allemaal te vertellen, wel zo handig... stuur je zo de foto's en dan verder skypen? of moet je toch nog wat werken??? -
07 Augustus 2008 - 07:24
Marieke:
He guys,
Wat een verhalen! Maar volgens mij genieten jullie volop! Have fun, lfs Marieke. -
10 Augustus 2008 - 16:58
Carolien & Ivo:
Hey Caro & RJ,
Ziet er goed uit allemaal, wat jullie daar beleven. Om de een of andere vage reden zijn alle meldingen van jullie eerdere berichten niet bij me aangekomen, maar ik ben nu in één keer helemaal bij!
Zelf zitten wij nu lekker in Zuid-Franrijk... Nog een paar dagen en dan begin in 'thuis in de zaak'... Spannend dus!
Geniet ervan daar en tot gauw, groetjes,
Ivo en Carolien