Verhuizen en Malibu-eiland - Reisverslag uit The Valley, Anguilla van Carolien & Robert Jan - WaarBenJij.nu Verhuizen en Malibu-eiland - Reisverslag uit The Valley, Anguilla van Carolien & Robert Jan - WaarBenJij.nu

Verhuizen en Malibu-eiland

Door: Caro & RJ

Blijf op de hoogte en volg Carolien & Robert Jan

07 Oktober 2008 | Anguilla, The Valley

We hebben een heerlijk lang weekend gehad..

Dinsdag- en woensdagavond waren we al begonnen met het overbrengen van onze spullen en donderdagochtend was onze eerste echte verhuisdag. Aan het einde van de ochtend, na een paar keer op en neer te zijn gereden, was alles in ons nieuwe appartementje, en hebben we rustig alles uitgepakt en een plekje gegeven. Heerlijk om nu een ‘echt’ appartement te hebben, waar we gewoon de rest van de tijd blijven!

Aangezien we als getrouwd stel ieder recht hadden op 2 verhuisdagen, en wij vrijdag eigenlijk iets anders wilden doen, zijn we die dag naar Anguilla geweest. Dit is een eiland dat bij Groot Brittannië hoort, en ongeveer 10 km ten noorden van Sint Maarten ligt. Wij zijn met de auto naar Marigot gereden, en daar hebben we de boot gepakt. In een half uurtje ben je aan de overkant. Daar hebben we een autootje gehuurd, wat op zich niet duur was ($30 voor een dag), maar dan moet je er ook nog een Anguilla-rijbewijs bij kopen ($20)!
Het eiland is net zo groot als Sint Maarten, maar er wonen slechts 11.000 mensen (op Sint Maarten ongeveer 60.000, plus 30.000 illegalen). Als eerste wilden we naar The Valley rijden, het enige stadje op het eiland. Althans, we probeerden het stadje te vinden, maar dat stelde zo weinig voor, dat we er steeds doorheen reden zonder het te weten! Meer dan een kerk (overigens wel een hele mooie), een postkantoor en een paar winkels her en der verspreid was het niet! Vervolgens zijn we doorgereden naar Shoal Bay East, dat bekend staat als 1 van de mooiste stranden ter wereld.. Nou, daar hebben ze wel gelijk in, het was echt héél erg mooi! Heerlijk op het strand geluncht, cocktailtje erbij.. En daarna nog wat rondgereden over de rest van het eiland. Het echte Malibu-leven speelt zich hier af! Erg vriendelijke mensen die geen haast hebben. Wat een rust vergeleken met Sint Maarten! Klik maar op deze links voor een idee:
- http://www.youtube.com/watch?v=PS_s1q49N2g
- http://www.youtube.com/watch?v=tOQwLvi-pJ4
- http://www.youtube.com/watch?v=4OC4sef9964
Overigens waren de wegen op dit eiland een stuk beter dan op Sint Maarten, en hadden ze her en der stoplichten neergezet om die paar auto’s op enkele kruispunten in goede banen te leiden (Sint Maarten heeft 1 stoplicht, maar vele duizenden auto’s meer). Aan het einde van de middag kwamen we weer terug in het haventje waar we de auto hadden gehuurd. Helaas was de verhuurder er niet.. maar daar hebben ze daar een hele makkelijke oplossing voor: laat de auto open, en leg de sleutel onder de mat.. Dat hebben we dus maar gedaan, en toen het bootje teruggepakt naar SXM!

Zaterdag zijn we op zoek gegaan naar wat spullen om ons appartementje wat meer in te richten (extra glazen, wat planten, etc), en ’s middags weer gehockeyd. Zondag een strandje opgezocht, en ’s avonds hadden we een bbq, aangeboden door de eigenaar van het appartement. In 3 van de 6 appartementen zijn namelijk per 1 oktober nieuwe mensen komen wonen, dus dit was een leuke manier om iedereen te leren kennen! Na een heerlijke bbq, waar we met 6 mensen zeker 10 flessen wijn hebben gedronken, was het gister een zware maandagochtend..

• 07 Oktober 2008 - 14:22

Vanessa:

Hi Caro,

Niet voor niets dat ik je steeds vroeg of je al op Anguilla was geweest...te mooi voor woorden he. wat een super foto's weer. Echt leuk om steeds jullie berichten te lezen en te horen dat jullie het erg naar jullie zin hebben. Hebben jullie al bezoekers gehad? In Nederland is het echt herfst zoals je waarschijnlijk al had begrepen, altijd weer even wennen, maar het hoort erbij. Verder alles ok. Ga je snel een keer bellen. liefs,vanessa

• 08 Oktober 2008 - 20:43

Soppie:

wat een mooie foto's en leuke filmpjes, echt relaxed dus! Bevalt het nieuwe huisje helemaal, wat een prachtig uitzicht trouwens! xxxx

• 09 Oktober 2008 - 18:49

MJ:

Hi,

Bedankt voor jullie leuke kaart! Ik zag net jullie laatste ontwerp op de enige echte site:-)! ook erg mooi geworden.

Veel succes nog daar met het zware leven...

• 09 Oktober 2008 - 18:50

MJ:

Caro,

maakt niet uit, denk dat het leven daar ook wel wat jaren achter loopt bij het leven hier....

• 10 Oktober 2008 - 15:00

Pa En Ma De W.:

Was het niet vreemd om op het eiland Anguilla links te rijden? Of is de snelheid ook hier maar 30 kilometer,zodat je er weinig van merkt. Het lijkt me inderdaad een droomeiland.We zijn benieuwd hoe jullie nieuwe appartement er uit ziet. liefs ma en pa

• 11 Oktober 2008 - 09:12

Edwin:

Ziet er er allemaal goed uit zo. Zelfs jullie teint is optimaal. Uiteraard ben ik benieuwd of jullie nu mee gaan in de administratieve chaos of dat jullie aangenomen zijn om hier verandering in te brengen. Het zal wel ergens in het midden liggen. Errug leuk overigens jullie site geeft jullie mooie leventje perfect weer. Groetjes van de Bakkertjes