‘I swear, so help me God Almighty’
Door: Caro & RJ
Blijf op de hoogte en volg Carolien & Robert Jan
02 September 2008 | Nederland, Amsterdam
Vlak voordat we naar NL vertrekken nog een kort overzichtje van een paar belevenissen van de afgelopen twee weken:
Vorige week zondag zijn we naar Ile Pinel geweest, een klein onbewoond eilandje voor de Franse Oostkust van Sint Maarten. We zijn gereden naar Cul-de-Sac, en waar de weg ophoudt, parkeer je je auto. Daar gaat dan elk half uur een bootje naar de overkant, waar je $7 voor betaalt. Op het eilandje zelf is niet zoveel te beleven, er zijn 2 restaurants en een winkeltje, maar het is er erg mooi! Heerlijk een dagje genoten, en op de terugweg gestopt bij een typisch Caribisch bbq-stalletje langs de weg, waar we een lekker kippetje hebben gegeten.
Afgelopen dinsdag zouden we weer gaan hockeyen op het kunstgras, maar het regende echt verschrikkelijk hard! En het hield maar niet op.. Nou ja, uiteindelijk wel, maar toen stond het veld vol plassen.. Met de kleine goaltjes hebben we een deel van het veld droog getrokken, en konden we uiteindelijk toch nog 3 tegen 3 spelen op een klein veldje! Uiteraard werd de avond weer afgesloten met een gezellig biertje bij Shell, haha!
Afgelopen vrijdag zouden we met een ander Nederlands stel, Bram en Nicole, die we kennen via hockey, een hapje gaan eten bij een nieuwe strandtent, Karakter. Helaas was Nicole ziek, en ging het niet door. Wij zijn toen maar direct na het werk naar de boardwalk (soort boulevard) gegaan, om daar een biertje en een BBC te drinken. Echt een superlekkere cocktail die BBC.. Baileys, Banana, Coconut, mmm... Zaterdagochtend zijn we op de fiets naar Philipsburg gegaan. De fietsen hebben we op het werk van Caro binnen in de hal gezet, want ook al fietst er hier bijna niemand, het zijn toch gewilde objecten om te stelen! ’s Middags hebben we weer gehockeyd, al kwam het toen weer met bakken uit de hemel! Maar na een biertje gedronken te hebben, klaarde het toch een beetje op, en heeft RJ met een paar kinderen het veld (redelijk) droog getrokken, zodat we toch nog een lekker potje konden spelen.
Zondag zijn we alsnog met Bram en Nicole naar Karakter gegaan. We hadden er om een uurtje of 4 afgesproken, maar wij zijn er al rond 12.00 uur heen gegaan, om van het zonnetje te genieten.. Al liet die zon zich maar weinig zien, wederom enorme hoosbuien! Uiteindelijk klaarde het weer op, en hebben we met z’n vieren lekkere hapjes gegeten, wijntjes gedronken, en.. vliegtuigen gespot! Want hoe idyllisch het strandtentje er van de voorkant ook uitziet.. aan de achterkant grenst het aan de landingsbaan!
Tot slot hebben we vandaag de eed afgelegd! Om 09.15 uur moesten we ons, met alle anderen die de afgelopen 2 maanden begonnen zijn, melden in de raadszaal van het Bestuurskantoor. Daar werden we ontvangen door de Gezaghebber (vergelijkbaar met een burgemeester), de Eilandsecretaris en de Commissioner (vergelijkbaar met een wethouder) die P&O onder zich heeft. Na een toespraakje van alle 3 hebben we gezworen heel integer te werken, hard te werken, etc. Vervolgens een groepsfoto en nog even naar de kamer van het Bestuurscollege, waar we werden voorgesteld aan een aantal andere Commissioners. Na nog een laatste praatje van de Gezaghebber zat het erop, en konden we als ‘echte’ civil servants aan de slag!
Tot in Nederland!!
Tot in Nederland!!
02 September 2008 - 20:27
Bas:
Hey Caro & RJ!
Klinkt nog steeds allemaal goed daar! Alleen wel wat regen dus. Hier na een mooi weekend (Nog heerlijk gezwommen in Loosdrecht) vandaag ook veel regen. Ben inmiddels weer begonnen in Leeuwarden. Wordt een druk half jaar. Gelukkig eindelijk internet in m'n nieuwe huis dus mail snel weer. Leuk jullie straks weer te zien in Nederland! Tot vlug, Groet & x Bas -
03 September 2008 - 09:00
Kim:
He Caro en RJ,
Met die regen waan je je toch nog een beetje in NL. Fijn dat jullie naast het werken zo genieten.
liefs kim -
03 September 2008 - 12:23
Zussie & Bob:
Wat een mooie foto van het barretje op de boardwalk!!!!! Echt super!!! We nemen aan dat jullie er natuurlijk 1 op ons gedronken hebben... Tot komende week! -
04 September 2008 - 22:42
Arthur:
alles hier in Nederland gaat gewoon door, ook de witbier met dropshot combi bij Buijs. Wat wel verandert is het teamnaam: we zijn opgeklommen tot heren 10.
Caro en RJ, leuk te lezen hoe het jullie daar vergaat. Gr Arthur