Feeling hot, hot, hot! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Carolien & Robert Jan - WaarBenJij.nu Feeling hot, hot, hot! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Carolien & Robert Jan - WaarBenJij.nu

Feeling hot, hot, hot!

Door: Caro & RJ

Blijf op de hoogte en volg Carolien & Robert Jan

22 Augustus 2008 | Nederland, Amsterdam

Oké, wij mogen natuurlijk niet klagen over het weer.. Daar hebben jullie in NL alle recht toe, met die rotzomer.. Maar heel eerlijk? Soms is het hier best héél warm! Vooral als je in de pauze van je werk denkt, ik loop ‘lekker’ even naar buiten, dan wil je eigenlijk al heel snel weer de airco in!
Dit is dan ook de warmste periode van het jaar (vrijwel altijd rond de 32ºC); rond november schijnt het wat koeler te worden, en in december/januari moet je ’s avonds zelfs wel eens iets met lange mouwen aan..

Maar, het is hier niet altijd mooi weer.. Meestal als het regent is dat héél even, héél hard. En daarna is het weer hartstikke mooi weer. Maar afgelopen week hebben we voor het eerst gemerkt dat het orkaanseizoen - dat nu zo’n beetje begint - ook ander weer meebrengt.. Vorige week donderdag kwam er een enorme storm - geen hurricane, wel een 'tropical depression' - over het eiland heen, en dat betekende gewoon non-stop regen (eigenlijk net als in NL, haha). Het begon aan het begin van de middag, en uiteindelijk gingen veel collega's al rond 16.00/16.30 naar huis, omdat ze in bepaalde buurten bang waren voor overstromingen. Twee jaar geleden zijn bij zo’n storm door een overstroming namelijk twee mensen om het leven gekomen. Gelukkig is onze wijk, Pointe Blanche, helemaal niet in de buurt van die overstromingen (juist de andere kant van Philipsburg), dus wij hadden eigenlijk nergens last van. Inmiddels is de storm (‘Fay’) trouwens wel sterker geworden en heeft al de nodige schade aangericht op de Dominicaanse Republiek en Haïti (5 mensen overleden, en 12.000 mensen dakloos). Via collega’s kennen we nu een aantal website die we in de gaten moeten houden (bijvoorbeeld http://www.nhc.noaa.gov/) om te zien of er stormen aankomen.

Afgelopen vrijdagavond zijn we naar de hipste (en waarschijnlijk ook duurste!) club van het eiland geweest. Erg mooi, in de open lucht, zwembad erbij, aan zee.. Normaal betaal je $10 entree, maar als je er voor 23.00 uur bent is het gratis. Dus als echte Nederlanders waren wij er op tijd! En een biertje kost $8, echt belachelijk (normaal betaal je $2 of $2,50)! Maar gelukkig was het op een gegeven moment (alléén voor de Heineken Light) 2 voor 1, dus dat scheelt! En, het was ’t ook allemaal waard, want het was een mooie avond in een hele mooie club!

Dinsdagavond hadden we weer een nieuwe hockey-ervaring: op kunstgras!! In Belvedère (de naam is mooier dan de wijk zelf) is namelijk een zogenaamd ‘Cruyff Court’ aangelegd: een klein kunstgrasveld, om het sporten in wijken in opkomst te stimuleren. Een soort moderne invulling van het ouderwetse trapveldje dus. Het was trouwens niet echt ‘hockeykunstgras’, het was wat langer, en hobbelig, maar toch een stuk beter dan op een betonnen basketballveldje! Nadeel is alleen dat er daar geen terrasje is om gezellig een biertje te drinken. Maar daar had het team een oplossing voor: bier wordt gedronken bij het Shell-station in de buurt, haha! Voortaan wordt er dus op dinsdag op kunstgras gespeeld, en op zaterdag op het inmiddels vertrouwde betonnen veldje.

Gisteren kwamen Harry en Willem uit ons hockeyteam met hun vrouwen bij ons bbqen, omdat zij ons zo goed geholpen hebben toen onze auto kapot was. We hebben heel gezellig bij het zwembad gezeten, heerlijk gegeten, en natuurlijk ook gedronken! Dat ze allemaal nog met de auto naar huis moesten maakt hier allemaal wat minder uit. Er wordt hier over het algemeen met een flinke slok op (of zelfs nog met een biertje in je handen) gereden. Als één van ons stopt met drinken, omdat we nog moeten rijden, worden we hier echt een beetje uitgelachen.. Wel moet gezegd worden dat de maximumsnelheid 30 km per uur is en haast iedereen zich daaraan houdt.

Nog 2,5 week, en dan zijn we alweer (even) in NL. Dat gaat echt wel heel snel, net als onze tijd op SXM.. Ongelofelijk dat we hier alweer 2 maanden zitten! We kijken er natuurlijk naar uit om jullie weer even te zien.. al is een week wel veel te kort om écht iedereen weer te kunnen zien!

• 22 Augustus 2008 - 18:29

Gaby:

Hey RJ!

Eindelijk het hawaishirt. Werd ook wel tijd hoor, ik mis alleen de accesoires nog...maar dat neem ik je niet kwalijk. Jullie leven ziet er weer zwaar uit. Vervelend zeg dat het warm buiten is. Hier is het gelukkig lekker fris.... Nou sterkte maar weer....

Groet,

Gaby

• 24 Augustus 2008 - 17:56

Tom:

Hi RJ en Caro,

Leuke foto's: RJ op een bord met echte golven..;) Kijk er naar uit jullie te zien als jullie in NL zijn.

Tot snel,

Tom

• 25 Augustus 2008 - 12:30

Zussie:

Ola! Momenteel is het ook hier weer af en toe wat zon! De temp kan wat hoger; maar Kosmo hoor je zeker niet klagen;-)
    We zien ernaar uit om jullie dalijk weer even te zien!
    Liefs, zussie

• 27 Augustus 2008 - 09:41

Tjits:

Hey Caro!
    Leuke verhalen hoor. Nou als jullie nog ff op GG langsgaan zie ik je hopelijk nog even. Genietse nog!
    -x- Tjits